Ocena ze starego portalu: 4,00 / 6 ocen
Osobiście nie przepadam za żeberkami jednak smakowo potrawa jest naprawdę zabójcza. Aby mięso było bardziej miękkie należy wydłużyć proces smażenia, w tym celu należy zmniejszyć temperaturę oleju (na dużym ogniu po 8 min. żeberka będą całkowicie spalone). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie jako przekąskę.
Osobiście nie przepadam za żeberkami jednak smakowo potrawa jest naprawdę zabójcza. Aby mięso było bardziej miękkie należy wydłużyć proces smażenia, w tym celu należy zmniejszyć temperaturę oleju (na dużym ogniu po 8 min. żeberka będą całkowicie spalone). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie jako przekąskę.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 4 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g żeberek wieprzowych
- 2 łyżki sezamu białego
- 2 liście sałaty do przybrania
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Marynata:
- 1/2 szt. jajka roztrzepanego
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka wody
- 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sos:
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżka cukru najlepiej brązowego
- 1 łyżeczka octu ryżowego
Ingredients
Marynata:
Sos:
|
Instructions
Share this Recipe