Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach
Ocena ze starego portalu: 4,75/ 4 oceny
Skrzydełka można podawać jako przekąskę z dipami lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 25minut
Passive Time
12godzin
Servings Prep Time
4osoby 25minut
Passive Time
12godzin
Ingredients
Marynata:
Sosy do maczania:
Instructions
  1. Pociąć skrzydełka na części, końcówkę odrzucić. Wymieszać dokładnie z marynatą i odstawić do lodówki na kilkanaście godzin (np. na noc).
  2. Wymieszać skrzydełka z lekko ubitym białkiem. Obtaczać w mące kukurydzianej i smażyć porcjami na głębokim oleju ok. 3 min. Wyjąć i dobrze osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  3. Przed podaniem możemy przesmażyć skrzydełka jeszcze raz (1 min ma bardzo gorącym oleju) dzięki czemu będą bardziej chrupiące.