Przejdź do treści

Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach
Ocena ze starego portalu: 4,75/ 4 oceny
Skrzydełka można podawać jako przekąskę z dipami lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Prep Time 25 minut
Passive Time 12 godzin
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Sosy do maczania:
Rodzaj dania Przekąski
Prep Time 25 minut
Passive Time 12 godzin
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Sosy do maczania:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pociąć skrzydełka na części, końcówkę odrzucić. Wymieszać dokładnie z marynatą i odstawić do lodówki na kilkanaście godzin (np. na noc).
  2. Wymieszać skrzydełka z lekko ubitym białkiem. Obtaczać w mące kukurydzianej i smażyć porcjami na głębokim oleju ok. 3 min. Wyjąć i dobrze osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  3. Przed podaniem możemy przesmażyć skrzydełka jeszcze raz (1 min ma bardzo gorącym oleju) dzięki czemu będą bardziej chrupiące.
Share this Recipe