Ocena ze starego portalu: 4,57 / 7 oceny
Długo marynowane skrzydełka kurczaka usmażone na chrupko na głębokim oleju. Można serwować jako przekąskę, element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielne główne podane z ryżem jaśminowym.
Długo marynowane skrzydełka kurczaka usmażone na chrupko na głębokim oleju. Można serwować jako przekąskę, element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielne główne podane z ryżem jaśminowym.
Ingredients
Marynata:
|
Instructions
- Przeciąć skrzydełka na 3 części, końcówki odrzucić. Wymieszać składniki marynaty. Włożyć kurczaka do dużej miski, polać marynatą i dokładnie wymieszać. Przykryć, włożyć do lodówki i marynować 24 godz od czasu do czasu obracając aby skrzydełka lepiej wchłonęły marynatę.
- Wyjąć i dobrze osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać od razu.
Share this Recipe
|
|
|
|