Przejdź do treści

Smażona sałata lodowa MIHAO

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażona sałata lodowa MIHAO
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Przepis ten dostałem od mojego korespondencyjnego kolegi Mihao - stąd nazwa dania. Danie to można podawać jako dodatek do potraw mięsnych, lub samodzielnie serwowane z ryżem.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Dodatek:
Prep Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Sałatę należy umyć, porwać na kawałki, czosnek drobno posiekać.
  2. Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek, mieszać do momentu aż poczujemy jego zapach, ale jeszcze nie zbrązowieje.
  3. Dodać sałatę (początkowo może wypełnić cały wok ale szybko zmięknie i zmniejszy objętość), smażyć ok. minuty mieszając. Dodać sos, doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać. Danie gotowe.
Share this Recipe