Ocena ze starego portalu: 4,64 / 14 ocen
Kolorowe danie stir-fry ze schabu i 3 odmian papryki. Jest to pierwszy przepis nadesłany przez internautów, a konkretnie Agnieszkę "Dziubek". Pozwoliłem sobie minimalnie je zmienić - Dziubek sugerowała, żeby smażyć mięso 5 min, jednak uważam, że to stanowcza przesada. Na dużym ogniu, techniką ciągłego mieszania absolutnie wystarczą 2 min. Pozdrawiam Agnieszkę i zachęcam innych do przesyłania przepisów. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Kolorowe danie stir-fry ze schabu i 3 odmian papryki. Jest to pierwszy przepis nadesłany przez internautów, a konkretnie Agnieszkę "Dziubek". Pozwoliłem sobie minimalnie je zmienić - Dziubek sugerowała, żeby smażyć mięso 5 min, jednak uważam, że to stanowcza przesada. Na dużym ogniu, techniką ciągłego mieszania absolutnie wystarczą 2 min. Pozdrawiam Agnieszkę i zachęcam innych do przesyłania przepisów. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g schabu
- 1 szt. papryki czerwonej małej
- 1 szt. papryki zielonej małej
- 1 szt. papryki żółtej małej
- 1 szt. cebuli dużej
- 4 łyżki olej do smażenia
Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szt. białka jajka
- 1 łyżeczka wódki czystej
Sos:
- 3 łyżki wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczka soli
- szczypta chili mielonego
- 2 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe