Przejdź do treści

Schab po chińsku / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Schab po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 8 oceny
Smaczne, łatwe i tanie danie chińskie.
Votes: 3
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Prep Time 45 minut
Passive Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
Prep Time 45 minut
Passive Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
Votes: 3
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Schab pokroić na cienkie paski
  2. Z sosu sojowego, wódki, przyprawy 5 smaków, 3 łyżek oleju i mąki ziemniaczanej zrobić marynatę, włożyć do niej paski schabu, dokładnie wymieszać i zostawić w cieple na ok. 20 min
  3. Papryki pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka, szczypior dymki na kawałki 2 cm, imbir na plasterki, grzybki mun gotować 5 minut, następnie pokroić w paski.
  4. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić imbir i chwilę podsmażyć, dodać zamarynowany schab i smażyć 2-3 min ciągle mieszając.
  5. Dodać pozostałe składniki i smażyć kolejne 3 min.
  6. Dolać rosołek i dusić do zgęstnienia sosu.
  7. Ugotowany ryż ułożyć na środku ogrzanego talerza a na to gotowe danie.
Share this Recipe