Prep Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1/2 szt. kapusty pekińskiej poszatkowanej
- 1 szt. marchewki pociętej w zapałkę
- 1/2 szt. mango dojrzałego
- 1/4 szt. papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 1/4 szt. papryki żółtej pokrojonej w paski
- 1 łyżka szczypiorku posiekanego
Sos do sałatki:
- 3 łyżki soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka miodu płynnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sezamu białego uprażonego na patelni
Ingredients
Sos do sałatki:
|
Instructions
- Wszystkie składniki sosu umieścić w zamykanym słoiku, zakręcić i mocno potrząsnąć parę razy aby wszystko dobrze wymieszać.
- Mango obrać, usunąć pestkę i pokroić w plasterki a następnie w 1 cm kawałki.
- Poszatkowane warzywa i mango umieścić w większej miseczce, polać je sosem i wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatka doskonale komponuje się ze skrzydełkami po tajsku (zobacz przepis).
Share this Recipe