Sałatka z chińskiego makaronu i kurczaka
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ta świeża orientalna sałatka z kruchej kapusty, kiełków fasoli, chińskiego makaronu i delikatnego mięsa z kurczaka doprawiona jest bogatym w smaku sosem sojowo-arachidowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

21.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 30minut
Servings Prep Time
4osoby 30minut
Ingredients
Instructions
  1. Ugotować makaron, dokładnie odsączyć, przełożyć do dużej miski i wymieszać z łyżką oleju sezamowego.
  2. Masło orzechowe, wodę, sos sojowy, ocet i resztę oleju ucierać mikserem przez 1 minutę, aż powstanie gładki, jednolity sos.
  3. Dodać kapustę do makaronu i wymieszać z sosem.
  4. Dorzucić paprykę, mięso, kiełki fasoli i połowę dymki, delikatnie wymieszać.
  5. Przełożyć sałatkę do salaterki, posypać orzeszkami arachidowymi oraz resztą dymki.