Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 200 g makaronu jajecznego cienkiego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 100 g masła orzechowego gładkiego
- 1/2 szklanki wody
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 200 g kapusty drobno posiekanej
- 1 szt papryki czerwonej bez nasion, drobno pokrojonej
- 450 g piersi kurczaka ugotowanego, pokrojonego w paseczki
- 100 g kiełków fasoli mung opłukanych i odsączonych
- 6 szt. cebuli dymki posiekanej
- 2 łyżki orzeszków ziemnych uprażonych
Ingredients
|
|
Instructions
- Ugotować makaron, dokładnie odsączyć, przełożyć do dużej miski i wymieszać z łyżką oleju sezamowego.
- Masło orzechowe, wodę, sos sojowy, ocet i resztę oleju ucierać mikserem przez 1 minutę, aż powstanie gładki, jednolity sos.
- Dodać kapustę do makaronu i wymieszać z sosem.
- Dorzucić paprykę, mięso, kiełki fasoli i połowę dymki, delikatnie wymieszać.
- Przełożyć sałatkę do salaterki, posypać orzeszkami arachidowymi oraz resztą dymki.
Share this Recipe