Prep Time | 10 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 20 cm białej rzodkwi
- 1/2 szt. awokado obranego ze skórki
- kilka listków kapusty pekińskiej
- 3 szt. rzodkiewki pokrojonej w półplasterki
- 1 łyżka nasion słonecznika
- 2 łyżeczki sezamu białego uprażonego
Dressing wasabi:
- 3 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka sosu sojowego japońskiego
- 1 łyżeczka wasabi
- 1/2 łyżeczki cukru
- szczypta soli do smaku
Ingredients
Dressing wasabi:
|
Instructions
- Rzodkiew pokroić w cienkie paski, przepłukać pod zimną wodą i odsączyć.
- Avocado pokroić podobnie jak rzodkiew w paski.
- Składniki dressingu połączyć z sobą. Polać sałatkę, delikatnie wszystko wymieszać, posypać nasionami słonecznika i ziarnami sezamu.
Share this Recipe