Przejdź do treści

Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi (do sushi)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Sałatka z białej rzodkwi i avocado z dressingiem wasabi (do sushi)
Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi to danie serwowane jako dodatek do sushi. Awocado możemy zastąpić świeżym ogórkiem.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 10 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 20 cm białej rzodkwi
  • 1/2 szt. awokado obranego ze skórki
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 3 szt. rzodkiewki pokrojonej w półplasterki
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 2 łyżeczki sezamu białego uprażonego
Dressing wasabi:
Prep Time 10 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 20 cm białej rzodkwi
  • 1/2 szt. awokado obranego ze skórki
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • 3 szt. rzodkiewki pokrojonej w półplasterki
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 2 łyżeczki sezamu białego uprażonego
Dressing wasabi:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Rzodkiew pokroić w cienkie paski, przepłukać pod zimną wodą i odsączyć.
  2. Avocado pokroić podobnie jak rzodkiew w paski.
  3. Wrzucić rzodkiew i awokado wszystko do miski i połączyć z z poszarpanymi dłońmi listkami kapusty pekińskiej i pokrojoną rzodkiewką.
    Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi
  4. Składniki dressingu połączyć z sobą. Polać sałatkę, delikatnie wszystko wymieszać, posypać nasionami słonecznika i ziarnami sezamu.
  5. Podawać jako sałatkę towarzyszącą sushi lub jako dodatek do dań japońskich.
    Sałatka z białej rzodkwi i awocado z dressingiem wasabi
Share this Recipe