Prep Time | 15 minut |
Passive Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. białej rzodkwi (małej)
- 2 szt. marchewki
- 1 łyżka soli
Sos:
- 4 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki cukru brązowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 1 łyżeczka skórki cytryny startej
Do posypania:
- 1 łyżeczka sezamu czarnego
Ingredients
Sos:
Do posypania:
|
Instructions
- Przepłukać warzywa pod strumieniem zimnej wody, odsączyć i lekko odcisnąć.
- Połączyć składniki sosu: ocet z cukrem, sosem sojowym, imbirem i skórką z cytryny. Polać warzywa sosem i odstawić do zamarynowania na godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Share this Recipe