Prep Time | 10-20 minut |
Servings |
|
Ingredients
- 1 szt. zielonego ogórka dużego
- 1 szt. marchewki
- 1 szt. papryczki chili
- 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior
- 1 pęczek świeżej kolendry ilość wg. upodobań
Przyprawy:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki czarnego octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- szczypta pieprzu
Ingredients
Przyprawy:
|
|
Instructions
- Ogórka kroimy "ukośnie" wtedy plastry są większe, plastry kroimy w długie pałeczki grubości 2 zapałek
- Marchew trzeba skroić podobnie tylko w niteczki, najwygodniej jest marchew pokroić obieraczką do ziemniaków i skroić na niteczki.
- Dymkę tniemy też pod ukosem, papryczkę chili siekamy, usuwamy pestki. Szatkujemy lub rwiemy kolendrę.
- Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy przyprawy. Smacznego!
Share this Recipe