Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Ten chiński ryż z warzywami możemy podawać zamiast białego ryżu gotowanego. Otóż to danie można przyrządzić w bardzo prosty sposób i potrzebujemy wiele naszego cennego czasu, wydatki też nie są zbyt wielkie. Jeśli ktoś jest fascynatem kuchni chińskiej to ta przystawka na pewno mu przypadnie do gustu.
Ten chiński ryż z warzywami możemy podawać zamiast białego ryżu gotowanego. Otóż to danie można przyrządzić w bardzo prosty sposób i potrzebujemy wiele naszego cennego czasu, wydatki też nie są zbyt wielkie. Jeśli ktoś jest fascynatem kuchni chińskiej to ta przystawka na pewno mu przypadnie do gustu.
Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szklanka ryżu jaśminowego
- 1 szt. zielonego ogórka
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 2 szt. pomidorów
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- trochę soli do smaku
- trochę pieprzu do smaku
Ingredients
|
|
Instructions
- Ryż gotujemy według przepisu. Odstawiamy, najlepiej na kilka godzin.
- Kroimy warzywa, najlepiej wszystko w kostkę.
- W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie warzywa, smażymy mieszając aż lekko zmiękną.
- Dodajemy ugotowany ryż wcześniej i dodajemy sos sojowy. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe! Stosować jako dodatek do dań zamiast ryżu białego.
Share this Recipe