Prep Time | 35 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 4 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego zob. przepis, odstawionego na kilka godzin
- 4 łyżki oleju
- 1 szt. cebuli małej, drobno pokrojonej
- 6 plastrów wędliny jeśli duże wystarczą 4 - pokrojane w kwadraty 1x1cm
- 2 szt. jajka rozbełtanego
- 1 szt. por mały, pokrojony w ćwierćplasterki
- trochę soli
Ingredients
|
|
Instructions
- Ryż ugotować wg. przepisu, kilka godzin wcześniej i odstawić, żeby trochę przesechł.
- Na duża patelnię lub wok wlać 3 łyżki oleju, wrzucić cebulę i smażyć 3 minuty. Dodać pora i smażyć kolejne 3 minuty. Uwaga! Warzywa nie mogą zbrązowieć.
- Warzywa przesunąć na boki, na środek woka wlać rozbełtane jajka i smażyć na suchą jajecznicę.
- Dodać szynkę i 1 łyżkę oleju. Wymieszać.
- Dorzucić do woka ugotowany ryż, wymieszać podgrzewać do całkowitego rozgrzania wszystkich składników. Dosolić do smaku.
Share this Recipe