Rosół z jajkiem po chińsku
Rosół z jajkiem po chińsku to smaczna i bardzo łatwa do wykonania zupa rosołowa z jajkiem. Najlepiej jest wykonać ją z wcześniej wykonanego wywaru mięsno-warzywnego, w wersji ekspres możemy użyć chińskiego kurczaka w proszku.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 10minut
Servings Prep Time
2osoby 10minut
Ingredients
Instructions
  1. Zagotować rosół i trzymać na minimalnym ogniu.
  2. Jajka lekko ubić i wlać przez łyżkę cedzakową do rosołu. Chwilę odczekać (ok 10 sek.) aż jajka się zetną, zamieszać ale w jedną stronę aby nie zmącić jajka.
  3. Wlać sos sojowy, wsypać cukier i jeszcze raz wymieszać. Zupę podawać gorącą, w miseczkach, posypaną dymką i kiełkami.