Pyszna zupa chińska / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Polecam tą zupę – jest bardzo sycąca i smaczna. Jest to wersja uproszczona, ponieważ nie zawiera świeżych warzyw, ale polecam ją z czystym sumieniem 🙂

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 1godzina
Servings Prep Time
4osoby 1godzina
Ingredients
Instructions
  1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, polać sosem sojowym i odstawić na ok. 30 minut.
  2. Po upłynięciu tego czasu mięso należy usmażyć.
  3. W międzyczasie zagotować bulion.
  4. Gdy mięso będzie usmażone odstawić je na chwile i przesmażyć na patelni warzywa chińskie.
  5. Dodać mięso i warzywa to wywaru i gotować. Do garnka dodać koncentrat pomidorowy, imbir oraz sos chili, można dodać również jeszcze trochę sosu sojowego – to już zależy od osobistych preferencji. Wszystko razem jeszcze podgotować na małym ogniu około 10 minut. Życzę Smacznego 🙂 !