Prep Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. piersi kurczaka
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 litr bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
- 1/2 paczki warzyw chińskich z zalewy lub mrożonych
- 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka świeżego imbiru startego
- trochę sosu chili (ilość według gustu)
Ingredients
|
|
Instructions
- Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, polać sosem sojowym i odstawić na ok. 30 minut.
- Po upłynięciu tego czasu mięso należy usmażyć.
- W międzyczasie zagotować bulion.
- Gdy mięso będzie usmażone odstawić je na chwile i przesmażyć na patelni warzywa chińskie.
- Dodać mięso i warzywa to wywaru i gotować. Do garnka dodać koncentrat pomidorowy, imbir oraz sos chili, można dodać również jeszcze trochę sosu sojowego - to już zależy od osobistych preferencji. Wszystko razem jeszcze podgotować na małym ogniu około 10 minut. Życzę Smacznego 🙂 !
Share this Recipe