Prep Time | 15 minut |
Passive Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. pstrąga w całości
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 ząbki czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce
- 6 szt. cebuli dymki ze szczypiorem pokrojonej w krążki
- 2-3 łyżki sosu chili
- 1 łyżka wina ryżowego (ostatecznie białego wina)
- 125 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka mąka kukurydziana do zagęszczenia sosu (opcjonalnie)
- 2 łyżki oleju do smażenia
Ingredients
|
Instructions
- Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju równomiernie rozprowadzając go po patelni.
- Przy pomocy dwóch dużych, płaskich łopatek wyjąć ostrożnie rybę i ułożyć na ogrzanym półmisku.
- Zwiększyć płomień, zdjąć pokrywę z woka, zredukować nadmiar sosu podgrzewając go przez 1-2 minuty. Ewentualnie zagęścić dodatkowo mąką kukurydzianą wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zagotować i wymieszać.
Share this Recipe