Polędwiczka wieprzowa z sosem hoisin
Ocena ze starego portalu: 4,38 / 8 ocen
Danie jest naprawdę świetne i bardzo łatwe do przygotowania. Główną przyprawą jest popularny chiński sos hoisin o złożonym słodkim smaku. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

15.01.2025
Servings Prep Time
2osoby 30minut
Servings Prep Time
2osoby 30minut
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Instructions
  1. Mięso pokroić w cienkie plastry. Wymieszać z marynatą, odstawić na 20 minut. Połączyć składniki sosu.
  2. W woku na dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki olej. Wrzucić czosnek i imbir, smażyć mieszając kilka sekund. Dodać mięso smażyć mieszając aż zmieni kolor.
  3. Mięso rozgarnąć na boki woka, wlać do środka sos, podgrzewać aż zgęstnieje, następnie dobrze wymieszać z mięsem. Serwować z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.