Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g polędwiczki wieprzowej
- 1/2 paczki makaronu Udon ugotowany tuż przed podaniem
- 3 szt. grzybów shitake
- 1 szt. cebuli pokrojonej w półplasterki
- 1 szt. cukini mała, pokrojona w 1 cm półtalarki
- 2 łyżki cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 2 łyżki oleju do smażenia
Marynata do mięsa:
- 6 łyżek sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 szt. liści limonki kaffir
- 1/2 łyżki trawy cytrynowej posiekanej, lub startej skórki cytrynowej
- 1 szt. papryczki chili suszonej posiekanej, bez pestek
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte
Ingredients
Marynata do mięsa:
|
Instructions
- Polędwicę pokroić w cienkie paski i zalać wymieszaną marynatą. Włożyć mięso do lodówki na godzinę.
- Grzyby zalać 1 szklanką wrzątku i moczyć przez 15 minut. Wyjąć i pokroić w cienkie słupki odrzucając twarde ogonki. Wodę po grzybach zachować.
Share this Recipe