Polędwica po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Przepis pochodzi z kuchni Macieja Kuronia. Osobiście go przerobiłem i moim zdaniem wyszła łagodna potrawa o niecodziennym smaku. Warto poeksperymentować.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
3osoby 1godzina
Passive Time
30minut
Servings Prep Time
3osoby 1godzina
Passive Time
30minut
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Instructions
  1. Składniki marynaty mieszamy z drobno pocięta polędwiczką i odstawiamy na 30-60 min.
  2. W międzyczasie kroimy warzywa. Wedle uznania:)
  3. Po tym czasie odsączamy polędwice i smażymy ja w woku na 3 łyżkach oleju metodą stir-fry (ciągle mieszając).
  4. Resztę marynaty wykorzystamy jako podstawę do sosu. Dodajemy składniki sosu z pozostałą marynatą i odstawiamy.
  5. Smażymy warzywa, dodajemy usmażone mięso. Całość zalewamy sosem i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!