Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oryginalne tajskie placki kukurydziane z zieloną pasta curry. Do ich przygotowania używamy kukurydzy z puszki, połowę jej miksujemy, a połowę używamy w całości. Do placuszków najlepiej jest dodać świeżą bazylię i kolendrę ale jeżeli ich brakuje to można je pominąć. Danie podajemy z sosem chili.
Oryginalne tajskie placki kukurydziane z zieloną pasta curry. Do ich przygotowania używamy kukurydzy z puszki, połowę jej miksujemy, a połowę używamy w całości. Do placuszków najlepiej jest dodać świeżą bazylię i kolendrę ale jeżeli ich brakuje to można je pominąć. Danie podajemy z sosem chili.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
Ciasto:
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka pasty curry zielonej
- 1/3 szklanki mleka kokosowego
- 2 łyżki sosu rybnego lub
- 2 łyżki sosu sojowego tajskiego (dla wegetarian)
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 szt. jajka
Warzywa:
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 1 łyżka świeżej bazylii posiekanej
- 1 łyżka świeżej kolendry posiekanej
Dodatowo:
- kilka łyżek oleju do smażenia
- trochę sosu chili w miseczce
- 1 szt limonki lub cytryny
Ingredients
Ciasto:
Warzywa:
Dodatowo:
|
Instructions
Share this Recipe