Placki kukurydziane po tajsku
Placki kukurydziane po tajsku wykonane z ziaren kukurydzy pikantne i aromatyczne placki, które można podawać o każdej porze dnia.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Ingredients
Dodatek:
Instructions
  1. Ziarna kukurydzy odcedzić z zalewy i podzielić na pół.
  2. Jedną część zmiksować z mąką, jajkiem i mlekiem kokosowym oraz pastą curry. Dodać całe ziarna kukurydzy, cebulę oraz posiekaną kolendrę i bazylię. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Cała masę dobrze rozmieszać.
  4. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nakładać łyżką placki wielkości placków ziemniaczanych, smażyć z obu stron na złoty kolor.
  5. Podawać gorące z dodatkiem ostrego sosu chili.