Pikantny Łagman z wieprzowiny / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Tatarski gulasz tradycyjnie wykonywany z wołowiny, tym razem w wersji wieprzowej. Serwuje się go z makaronem lub ryżem gotowanym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.11.2024
Servings Prep Time
6osób 60minut
Servings Prep Time
6osób 60minut
Ingredients
  • 600g karkówki
  • 3łyżki oleju arachidowego
  • 2szt. cebulidrobno posiekanej
  • 800g pomidorów z puszki
  • 3ząbki czosnkudrobno posiekanego
  • 3szt. papryki marynowanejpokrojonej w paski
  • 1łyżeczka sambal oelek
  • trochę soli
  • trochę pieprzu
  • 500ml bulionuprzygotowanego wg. przepis lub z proszku
Dodatek:
Instructions
  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  2. W głębokim rondlu rozgrzej olej arachidowy, podsmaż przygotowane mięso, a kiedy się zrumieni wsyp posiekaną cebulę.
  3. Po około 10 minutach smażenia dodaj pomidory, czosnek, pokrojoną w paseczki marynowaną paprykę i łyżeczkę pikantnego sosu sambal oelek.
  4. Następnie przypraw całość do smaku solą oraz pieprzem, zalej bulionem i duś do chwili, gdy mięso będzie miękkie.
  5. Gotowy łagman podawaj z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko w osobnej miseczce. SMACZNEGO!