Przejdź do treści

Pikantny kalafior stir-fry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pikantny kalafior stir-fry
Pikantny kalafior stir-fry to błyskawiczne wegetariańskie danie z woka. Danie stir-fry w czystej postaci: kalafior z czosnkiem i imbirem przesmażony na minimalnej ilości oleju z dodatkiem smacznego pikantnego, słono-kwaśnego sosu. Pikantny kalafior stir-fry może być serwowany jako wegetariańskie danie główne podawane z gotowanym ryżem jaśminowym jako warzywny dodatek do dania mięsnego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Do posypania:
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry porwanej
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych pokruszonych
Dodatek:
Prep Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Do posypania:
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry porwanej
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych pokruszonych
Dodatek:
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Kalafiora dzielimy na małe różyczki. Rozgrzewamy w woku olej, smażymy imbir z czosnkiem ok. 30 sekund.
  2. Dodajemy kalafiora, smażymy mieszając ok. 4 minuty, następnie dodajemy sos. Smażymy kolejne 4 minuty. Danie przekładamy na talerz i podajemy posypane kruszonymi orzeszkami i kolendrą, jako dodatek podajemy gotowany ryż jaśminowy.
    Pikantny kalafior stir-fry
Share this Recipe