Prep Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- garść fasolki szparagowej
- 1 szt. melona (mały)
- 1 szt. pomidora
Sos:
- 3 ząbki czosnku
- 1 szt. papryczki chili posiekanej, bez pestek
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub cukru palmowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Do posypania:
- 2 łyżki orzeszków ziemnych uprażonych na suchej patelni
Ingredients
Sos:
Do posypania:
|
Instructions
- Fasolkę pokroić na 2cm kawałki i krótko obgotować (4-5 minut) w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie.
- Melona obrać ze skórki i pokroić w cienkie paski. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Umieścić wszystko w misce i lekko wymieszać.
- Składniki sosu wrzucić do moździerza, Wszystko starannie rozetrzeć, aż cały cukier zupełnie się rozpuści.
Share this Recipe