Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z ryżem Shirataki
Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki to bardzo łatwe do przygotowania, niskokaloryczne i smaczne danie. Jak większość dań z użyciem makaronu Shirataki wykonane według stałego schematu: przesmażyć mięso, dodać sos i Shirataki – w ten sposób możemy tworzyć niezliczoną ilość kompozycji.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Passive Time
10minut
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Passive Time
10minut
Ingredients
Sos:
Instructions
  1. Pokrojone mięso zalać 2 łyżkami sosu sojowego i marynować przez 10 min.
  2. Shirataki osączyć z zalewy i przepłukać pod zimną wodą. W miseczce wymieszać składniki sosu.
  3. W woku rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć mieszając przez 3 minuty a następnie dodać Shirataki i zalać wszystko sosem.
  4. Zmniejszyć ogień i dusić 3 minuty. Rozłożyć do miseczek lub na talerze, posypać szczypiorkiem i czarnym sezamem.