Przejdź do treści

Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z ryżem Shirataki
Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki to bardzo łatwe do przygotowania, niskokaloryczne i smaczne danie. Jak większość dań z użyciem makaronu Shirataki wykonane według stałego schematu: przesmażyć mięso, dodać sos i Shirataki – w ten sposób możemy tworzyć niezliczoną ilość kompozycji.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 15 minut
Passive Time 10 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 15 minut
Passive Time 10 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pokrojone mięso zalać 2 łyżkami sosu sojowego i marynować przez 10 min.
    Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki
  2. Shirataki osączyć z zalewy i przepłukać pod zimną wodą. W miseczce wymieszać składniki sosu.
  3. W woku rozgrzać olej i wrzucić mięso, smażyć mieszając przez 3 minuty a następnie dodać Shirataki i zalać wszystko sosem.
  4. Zmniejszyć ogień i dusić 3 minuty. Rozłożyć do miseczek lub na talerze, posypać szczypiorkiem i czarnym sezamem.
    Pierś kurczaka w sosie imbirowo-sezamowym z Shirataki
Share this Recipe