Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 300 g piersi kurczaka
- 1/2 szt. zielonego ogórka długiego
- 2 łyżeczki świeżego imbiru posiekanego lub startego na tarce
- 2 ząbki czosnku posiekane lub wyciśnięte
- 1 łyżeczka mąka kukurydziana wymieszanej z 2 łyżeczkami wody
- 2 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
- 2 łyżeczki mąka kukurydziana
- 1 szt. białka
Sos:
- 1 łyżka wina ryżowego lub białego wytrawnego wina
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatki:
|
Instructions
- Ogórek także pokroić w kostkę 1 cm.
- Olej rozgrzać w woku, dodać imbir i czosnek, smażyć 30 sekund, dodać kurczaka i smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor.
Share this Recipe