Prep Time | 45 minut |
Passive Time | 2 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. piersi kaczki dużych, ze skórą
Marynata:
- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka czarnego octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 łyżeczka anyżu gwiazdkowatego zmielonego
- 2 łyżeczki mąka kukurydziana
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
- sos hoisin do polania kaczki lub
- sos chili do polania kaczki
Ingredients
Marynata:
Dodatki:
|
Instructions
- W małej miseczce wymieszać składniki marynaty.
- Pierś kaczki włożyć do płytkiego, żaroodpornego naczynia. Zalać marynatą i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
- Po tym czasie odlać marynatę z kaczki, wstawić do nagrzanego piekarnika na 220C na 30 minut, smarując często glazurą.
Share this Recipe