Prep Time | 45 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. filetów z dorsza przekrojone na pół
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- sól do posypania ryby
Panierka:
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/2 szklanki migdałów pokrojonych (nie za drobno)
- 1 szt. białka jajka lekko ubite
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka pasty curry czerwonej lub pasty curry zielonej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka soku z limonki
Do dekoracji:
- skórka z limonki starta
Dodatki:
- 2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Panierka:
Do dekoracji:
Dodatki:
|
Instructions
- Odkryte naczynie wstawić do piekarnika ustawionego na 220 st C i zapiekać przez 25-30 minut do zrumienienia panierki.
Share this Recipe