Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 1 kubek świeżej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki parmezanu startego
- 1 łyżka pecorino romano startego
- 1/4 kubka oliwy z pierwszego tłoczenia
- trochę pieprzu do smaku
- trochę soli do smaku
Dodatkowo:
- 250 g makaronu ugotowanego, np. spaghetti, makaron mie też się nada
Ingredients
Dodatkowo:
|
|
Instructions
- Na suchej patelni na małym ogniu przyprażyć orzeszki na złoty kolor.
- Zmiksować orzeszki z serami, bazylią i czosnkiem. W trakcie miksowania dolewać oliwy, aż powstanie pasta-sos.
- Przyprawić pieprzem i solą. Teraz pesto wymieszać z ciepłym makaronem. Smacznego!
Share this Recipe