Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Wegetariańskie danie w wykonaniu Kasi, wykonane dla naszej koleżanki Moni na jej urodziny. 90% czasu w przygotowaniu tej potrawy to cięcie składników. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Wegetariańskie danie w wykonaniu Kasi, wykonane dla naszej koleżanki Moni na jej urodziny. 90% czasu w przygotowaniu tej potrawy to cięcie składników. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
Warzywa:
- 1 szt. cebuli pokrojonej w plasterki
- 1 szt. marchewki pociętej w zapałkę
- 100 g pędów bambusa pociętych w słupki
- 1/2 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 100 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1 szt. pora cienkiego, pokrojonego w 1/2 cm plasterki
- 100 g kukurydzy z puszki
- 100 g zielonego groszku
- 100 g kiełków fasoli mung
- 4 szt. grzybów mun pokrojonych w cienkie paski
Pozostałe składniki:
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego w wersji wegetariańskiej
- 2 łyżki mąka kukurydziana wymieszanej z małą ilościa wody
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- 1/2 łyżeczki sosu chili
- 3 łyżki oleju do smażenia
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Warzywa:
Pozostałe składniki:
Dodatek:
|
Instructions
- Mąkę kukurydzianą wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do warzyw i zagotować.
Share this Recipe