Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. papryki żółtej lub czerwonej
Farsz:
- 100 g tofu zwartego
- 1/2 szt. pora biała część, pokrojona w cienkie talarki
- 3 szt. grzybów shitake
- 2 łyżki orzechów nerkowca lub pestek dyni, uprażonych na suchej patelni
- 1 szt. jajka
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka mąka kukurydziana
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- kilka łyżek oleju do smażenia
Dodatki:
- sos chili
- garść świeżej rukoli
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Farsz:
Dodatki:
|
Instructions
- Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut, odcedzić i pokroić w paski.
- Przygotować farsz mieszając tofu z pozostałymi składnikami. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem.
- Wypełnić ściśle połówki papryki.
- Zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Share this Recipe