Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 100 g krewetek Black Tiger obranych, rozmiar 31-40
- 200 g ośmiorniczek Baby
- 100 g małży bez skorup
- 3 szklanki bulionu wykonany wg. przepisu lub w proszku
Przyprawy:
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 1/2 łyżki czarnego octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 1/2 łyżeczki oleju chili lub
- 1 1/2 łyżeczki sosu chili
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Przyprawy:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe