Prep Time | 45 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- kilka łyżek oleju do smażenia
- 3-4 szt. bananów pokrojonych na kawałki
- trochę soku z limonki do skropienia bananów
Do posypania:
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- trochę cukru brązowego ilość według gustu
Ingredients
Do posypania:
|
Instructions
- Do miseczki wbić jajko i 1 żółtko.
- Pozostałe białko z drugiego jajka ubić na sztywną pianę.
- Do miski z jajkami dodać cukier puder i utrzeć na jednolitą masę.
- Dołożyć ubite białko i 2 łyżki wiórków kokosowych. Delikatnie wymieszać.
- Niewielką ilość oleju rozgrzać w woku lub na patelni.
- Pokrojone banany skropić sokiem z limonki i nakładać na naleśniki.
Share this Recipe