Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl |
Autor przepisu: |
|
Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl |
Data przepisu: |
23.11.2024 |
Servings | Prep Time |
4 | 2godziny |
Cook Time |
2godziny |
|
|
Sposób podania: Do miski kładziemy najpierw makaron ramen, zalewamy gorącą zupą miso Ramen, następnie dodajemy pociętą w słupki wcześniej ugotowaną marchewkę, ugotowane jajko, wołowinę, szczypiorek i na sam koniec imbir i prażony sezam
Przepis ten wydaje się, być może dość skomplikowany, czasochłonny i trudny w przygotowaniu, ale zapewniam, że warto poświecić kilka godzin na przygotowanie doskonałego Miso Ramenu z grilowaną wołowiną, tak jak w najlepszych ramenowniach w Polsce 😀
Życzymy Smacznego!!!
Ps. Bardziej szczegółowe informacje jak przygotować różne rodzaje japońskich bulionów znajdziecie w naszym artykule: JAPOŃSKI BULION DASHI – 6 PODSTAWOWYCH RODZAJÓW.