Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g małży w muszlach lub 250g mięsa z małży
- kilkanaście różyczek brokuła
- 5 szt. grzybów shitake wymoczonych w gorącej wodzie i pokrojonych w paski
- 15 cm pora tylko biała część, pokrojonego w plasterki
- 3 ząbki czosnku posiekane
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce
- 1 łyżeczka papryczki chili kruszonej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny
- 3 łyżki oleju do smażenia
Do dekoracji:
- parę liści sałaty strzępiastej
Dodatek:
- 200 g makaronu somen ugotowanego lub
- 1 paczka makaronu shirataki przelanego wrzątkiem
Ingredients
Do dekoracji:
Dodatek:
|
Instructions
- Rozgrzać wok, wlać olej i wrzucić czosnek i imbir, smażyć chwilę mieszając. Dodać grzyby, smażyć przez 2 minuty mieszając.
Share this Recipe