Przejdź do treści

Małże z grzybami shitake i brokułami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Małże z grzybami shitake i brokułami
Małże z grzybami shitake i brokułami to pyszne, lekko ostre danie, które można podać nawet podczas wykwintnego przyjęcia.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Do dekoracji:
  • parę liści sałaty strzępiastej
Dodatek:
Prep Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Do dekoracji:
  • parę liści sałaty strzępiastej
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Opłukane małże wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty, odcedzić i wyjąć z muszli. Małże, które się nie otworzyły odrzucić.
    Małże z grzybami shitake i brokułami
  2. Rozgrzać wok, wlać olej i wrzucić czosnek i imbir, smażyć chwilę mieszając. Dodać grzyby, smażyć przez 2 minuty mieszając.
  3. Dołożyć por i brokuły, wlać sos sojowy, sos ostrygowy i wsypać płatki chilli. Smażyć przez 3-4 minuty mieszając.
    Małże z grzybami shitake i brokułami
  4. Wrzucić małże, skropić sokiem z limonki, wymieszać i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu. Podawać na cienkim makaronie z listkami sałaty.
    Małże z grzybami shitake i brokułami
  5. Małże z grzybami shitake i brokułami
Share this Recipe