Prep Time | 60 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 5 płatów wodorostów nori
- 2 szklanki ugotowanego i doprawionego ryżu do sushi
- 10 szt. szparagów cienkich , tylko miękka część o długości 10 cm
- 150 g łososia wędzonego pokrojonego w paski
- 10 pasków papryki czerwonej
- 5 łodyżek cebuli dymki
- 10 listków sałaty młode, żółte, kruche listki
Przybory kuchenne:
Ingredients
Przybory kuchenne:
|
Instructions
- Przygotować ryż według przepisu.
- Szparagi umyć, odkroić twarde końce i odrzucić (można wykorzystać do zupy).
- Ryż podzielić na 5 porcji.
- Płat nori położyć na macie do sushi i zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi rozprowadzić 1 porcję ryżu na płacie zostawiając 1 cm margines przy przeciwległym boku.
Share this Recipe