Ocena ze starego portalu: 5.00 / 9 ocen
Maki-sushi odwrócone różni się od tradycyjnego tym, że ryż znajduje się na zewnątrz rulonu! Przygotowanie jest niemal identyczne, cały trik polega tylko na zastosowaniu folii i umiejętnym odwróceniu glonu posmarowanego ryżem na drugą stronę. Do wypełnienia sushi używa się różnych składników, bardzo często surowej ryby. Do sushi powinno stosować się ryby morskie, które nie mają pasożytów (a przynajmniej nie takie, które bardzo szkodzą człowiekowi).
Maki-sushi odwrócone różni się od tradycyjnego tym, że ryż znajduje się na zewnątrz rulonu! Przygotowanie jest niemal identyczne, cały trik polega tylko na zastosowaniu folii i umiejętnym odwróceniu glonu posmarowanego ryżem na drugą stronę. Do wypełnienia sushi używa się różnych składników, bardzo często surowej ryby. Do sushi powinno stosować się ryby morskie, które nie mają pasożytów (a przynajmniej nie takie, które bardzo szkodzą człowiekowi).
Prep Time | 30 minut |
Servings |
rulony, 48 kawałków
|
Ingredients
- 4 płaty wodorostów nori
- 3 szklanki ryżu do sushi
- 1/2 szklanki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Wypełnienie:
- 1 szt. omletu jajecznego
- 1/4 szt. zielonego ogórka długiego
- 2 szt. paluszków krabowych
- 1/2 szt. marchewki średniej wielkości
- 100 g łososia wędzonego
Dodatki:
- trochę sosu sojowego japońskiego podanego w miseczce
- trochę wasabi
- trochę imbiru marynowanego do sushi
Ingredients
Wypełnienie:
Dodatki:
|
Instructions
- Ryż przygotować według przepisu.
Share this Recipe