Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Sos z czarnej fasoli to intensywny w smaku, słony sos, którego głównym składnikiem jest czarna fermentowana fasola (soja). Dania na bazie czarnej fasoli mają prawie zawsze wytrawny, słony smak (beż żadnych słodkich akcentów) bardzo lubiany w mojej rodzinie, a szczególnie przez moją żonę. Podawać jako samodzielnie danie lub element kilkudaniowego chińskiego.
Sos z czarnej fasoli to intensywny w smaku, słony sos, którego głównym składnikiem jest czarna fermentowana fasola (soja). Dania na bazie czarnej fasoli mają prawie zawsze wytrawny, słony smak (beż żadnych słodkich akcentów) bardzo lubiany w mojej rodzinie, a szczególnie przez moją żonę. Podawać jako samodzielnie danie lub element kilkudaniowego chińskiego.
Prep Time | 20 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1/2 szt. piersi kurczaka 150-200g
- 250 g makaronu mie
- 3 szt. cebuli dymki posiekane
- 1/2 szklanki grzybów mun po namoczeniu lub boczniaków albo pieczarek
- 6 łyżek sosu z czarnej fasoli
- szczypta soli
Marynata:
- 1 łyzka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego lub wycisnietego
- 1 ząbek czosnku wyciśniety
Ingredients
Marynata:
|
Instructions
- Ugotować makaron według przepisu. Przełożyć na cedzak, przelać zimną wodą, zostawić do odsączenia.
Share this Recipe