Prep Time | 40 minut |
Passive Time | 2 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 paczki makaronu sojowego (po 100g)
- 500 g karkówki lub łopatki
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 1/2 paczki warzyw chińskich mrożonych
- 1 szt. papryczki chili dużej, lub kilka małych, posiekanych
- 1 szt. cebuli dymki sam szczypior drobno posiekany
Ingredients
|
|
Instructions
- Na początku mięso pokrojone w drobne paseczki zalewamy marynatą z sosu sojowego i oleju + ocet. rzecz idzie do lodówy i po ok 2 godzinach możemy zabrać się za gotowanie.
- Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy warzywa z mrożonki i w momencie kiedy będą miękkie dokładamy mięso z marynatą. Dusimy przez dłuższą chwilę + papryka chili.
- Makaron zalewamy wrzątkiem na 3 minuty, odsączamy. Kiedy mięso z warzywami posiada już jednolity kolor i jest miękkie dorzucamy makaron i mieszamy.
- Następnie podsmażamy makaron z mięsem na patelni, przez krótszą chwilę, po nałożeniu na talerze posypujemy drobno posiekaną dymką. Do smaku warto również pokropić octem ryżowym. Na tym etapie można dodać sos chili do smaku. w tym momencie, kończy się gotowanie a zaczyna najprzyjemniejsza część przepisu.
Share this Recipe