Ocena ze starego portalu: 4,70 / 20 ocen
Kurczak z chili to świetna i bardzo szybka do wykonania pikantna potrawa o wytrawnym słono-kwaśnym smaku. Ulubione danie mojej żony. Polecam. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Kurczak z chili to świetna i bardzo szybka do wykonania pikantna potrawa o wytrawnym słono-kwaśnym smaku. Ulubione danie mojej żony. Polecam. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g piersi kurczaka
- 2 łyżki wina ryżowego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Ciasto:
- 1 szt. białka jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sos:
- 1 1/2 cm świeżego imbiru posiekanego
- 2 szt. cebuli dymki (sam szczypior), posiekanej
- 1 ząbek czosnku wyciśniety lub posiekany
- 2 łyżeczki octu ryżowego
- 1 1/2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyzki bulionu wykonany wg. przepisu lub z proszku
- 1 łyżeczka sosu chili lub więcej według gustu
- 1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Ingredients
Ciasto:
Sos:
|
Instructions
Share this Recipe