Prep Time | 40 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g piersi kurczaka (lub udek)
- 1 szt. cebuli pociętej w ćwierćplasterki
- 3 ząbki czosnku posiekanego
- 1 kopiasta łyżka sambal oelek (lub innego ostrego sosu na bazie chili)
- 1/2 szt. papryki zielonej pocietej w paski
- 1/2 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 1/2 puszki ananasa pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 100 g orzechów nerkowca
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 szt. cebuli dymki sam szczypior posiekany
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego lub
- kilka porcji tajskiego ryżu kleistego ugotowanego
Ingredients
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe