Kurczak w sosie hoisin
Ocena ze starego portalu: 4,21 / 14 ocen
Danie błyskawiczne, bardzo łatwe w przygotowaniu.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 15minut
Passive Time
20minut
Servings Prep Time
2osoby 15minut
Passive Time
20minut
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Instructions
  1. Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę.
  2. Wymieszać składniki marynaty, dodać do kurczaka i odstawić na 20 min.
  3. Wymieszać składniki sosu, odstawić.
  4. Mocno rozgrzać olej, włożyć kurczaka i smażyć mieszając na dużym ogniu aż zmieni kolor.
  5. Wyjąć kurczaka na talerz a do woka wrzucić cebulkę i chwilę podsmażyć
  6. Włożyć ponownie kurczaka i zamieszać.
  7. Wlać sos i mieszać aż zgęstnieje. Dusić jeszcze potrawę przez 1 min od czasu do czasu mieszając. Podawać z ryżem jaśminowym.