Kurczak szanghaj
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Kurczak Szanghaj to naprawdę bardzo smaczne danie, a jego przyrządzenie jest bardzo proste i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Serwować z ryżem.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 30minut
Passive Time
15minut
Servings Prep Time
4osoby 30minut
Passive Time
15minut
Ingredients
Dodatek:
Instructions
  1. Pierś z kurczaka kroimy pod skosem w kostkę i marynujemy w sosie sojowym i grzybowym.
  2. Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka podsmażamy na złoty kolor następnie dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki grzyby Mun, zalewamy bulionem i dusimy z 7min aż grzyby będą wystarczająco miękkie, wrzucamy pieczarki i po upływie kilku minut dodajemy kapustę pekińską.
  3. Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku przyprawami i sosami, na samym końcu dodajemy płaska łyżkę maki ziemniaczanej rozprowadzonej w wodzie i energicznie mieszamy. Podawać z ryżem. Życzę smacznego.