Przejdź do treści

Kurczak Szanghaj / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak szanghaj
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Kurczak Szanghaj to naprawdę bardzo smaczne danie, a jego przyrządzenie jest bardzo proste i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Serwować z ryżem.
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 30 minut
Passive Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 30 minut
Passive Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Dodatek:
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pierś z kurczaka kroimy pod skosem w kostkę i marynujemy w sosie sojowym i grzybowym.
  2. Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka podsmażamy na złoty kolor następnie dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki grzyby Mun, zalewamy bulionem i dusimy z 7min aż grzyby będą wystarczająco miękkie, wrzucamy pieczarki i po upływie kilku minut dodajemy kapustę pekińską.
  3. Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku przyprawami i sosami, na samym końcu dodajemy płaska łyżkę maki ziemniaczanej rozprowadzonej w wodzie i energicznie mieszamy. Podawać z ryżem. Życzę smacznego.
Share this Recipe