Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. piersi kurczaka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
- kilka grzybów mun pociętych w paski
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego wykonany wg. przepisu lub z proszku
- kilka pieczarek pociętych w plasterki
- garść kapusty pekińskiej pociętej w paski
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszanej z odrobiną wody
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Dodatek:
|
|
Instructions
- Pierś z kurczaka kroimy pod skosem w kostkę i marynujemy w sosie sojowym i grzybowym.
- Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka podsmażamy na złoty kolor następnie dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone w paseczki grzyby Mun, zalewamy bulionem i dusimy z 7min aż grzyby będą wystarczająco miękkie, wrzucamy pieczarki i po upływie kilku minut dodajemy kapustę pekińską.
- Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku przyprawami i sosami, na samym końcu dodajemy płaska łyżkę maki ziemniaczanej rozprowadzonej w wodzie i energicznie mieszamy. Podawać z ryżem. Życzę smacznego.
Share this Recipe