Kurczak na sposób seczuański / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chicken in Sechuan Style. Danie to składa się z dużej ilości składników, ale jest proste w przygotowaniu i smaczne.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 35minut
Passive Time
20minut
Servings Prep Time
4osoby 35minut
Passive Time
20minut
Ingredients
Marynata (składniki wymieszać):
Sos (składniki wymieszać):
Dodatek:
Instructions
  1. Kurczaka pomieszać z marynatą, odstawić na15-20 min.
  2. Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju, dodać kapustę, przesmażyć. Dodać sól i rosół z kurczaka. Gotować, mieszając 1 minutę. Przykryć i gotować jeszcze 3 min. Wyłożyć i trzymać w cieple.
  3. Na czysty wok wlać 2 łyżki oleju. Dodać imbir, czosnek i fasolę. Smażyć krótko mieszając.
  4. Dodać kurczaka, zamieszać i smażyć 2 minuty do zbrązowienia.
  5. Dodać kapustę z bulionem. Wlać do kurczaka wymieszane składniki sosu. Zagotować.
  6. Wyłożyć danie na talerze, posypać posiekaną zieloną cebulką i podawać z ryżem lub makaronem mie.