Przejdź do treści

Kurczak na sposób seczuański / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak na sposób seczuański / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chicken in Sechuan Style. Danie to składa się z dużej ilości składników, ale jest proste w przygotowaniu i smaczne.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 35 minut
Passive Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata (składniki wymieszać):
Sos (składniki wymieszać):
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 35 minut
Passive Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata (składniki wymieszać):
Sos (składniki wymieszać):
Dodatek:
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Kurczaka pomieszać z marynatą, odstawić na15-20 min.
  2. Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju, dodać kapustę, przesmażyć. Dodać sól i rosół z kurczaka. Gotować, mieszając 1 minutę. Przykryć i gotować jeszcze 3 min. Wyłożyć i trzymać w cieple.
  3. Na czysty wok wlać 2 łyżki oleju. Dodać imbir, czosnek i fasolę. Smażyć krótko mieszając.
  4. Dodać kurczaka, zamieszać i smażyć 2 minuty do zbrązowienia.
  5. Dodać kapustę z bulionem. Wlać do kurczaka wymieszane składniki sosu. Zagotować.
  6. Wyłożyć danie na talerze, posypać posiekaną zieloną cebulką i podawać z ryżem lub makaronem mie.
Share this Recipe